Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Pro vai perässähiihtäjä?

Edelläkävijyys vaatii asennetta!

Kun aloin  Sähköisen Liiketoiminta Suomi Oy:n koulutuksessa miettiä blogiteemaani, vastaus oli melko helppo: työni johtotähtenä Haaga-Perhon kehitysjohtajana on edelläkävijyys. Googlessa nousee tuolla haulla listalle kovin teknologiapainotteisia tietopaketteja. Ilahduttavaa kyllä, asiakkaamme ja kuulun leviläisen Levi Center Hullu Poron  matkailuyrittäjän Päivikki Palosaaren nimi nousee ensimmäiseksi artikkelilla Päivikki Palosaari panostaa kekseliäisyyteen.  Seuraavassa blogissani kerron lisää näistä kekseliäistä ja hulluista ideoista ja kuinka niiden tuotteistaminen prosessoidaan.


Keksi pyörä uudelleen

Haaga-Perhon strategian kantavana teemana on edelläkävijyys, se on myös Haaga Yhtymän arvopohjassa. Emme toki ole ainoita. Olemme kuitenkin huomanneet, että parhaiten meillä synkkaa niiden kanssa, joita ajaa eteenpäin tahto kehittyä. Toisaalta jos haluat olla edelläkävijä, keneltä voit oppia? Suomessa voidaan nichemarkkinoilla olla "pro" ja hakea edelläkävijän eväät maailmalta. Tämä ei vaadi edes suuria resursseja, ainoastaan aitoa innostusta ja palavaa halua omaksua uutta. Matkustaminen paikan päälle on toki avartavaa, mutta riippuen toiminnan luonteesta benchmarkingia voi tehdä koneenkin ääressä. Bisnesblogeista saa hyviä neuvoja ja ohjeita suoraan asiantuntijoilta. Ja mikä parasta, ne ovat ilmaisia! Kirjoita hakukenttään esimerkiksi sana "blog" tai "blogi" (kielestä riippuen) valitsemasi hakusanan eteen niin saat melko hyvän kattauksen siitä, mitä maailmalla sinun haasteestasi kirjoitetaan.

Haaste - ole pro!

Haen kumppaneita uuteen Haaga-Perho Partner ohjelmaamme - vanhoista ja uusista asiakkaista ja yhteistyötahoista.Onko strategisissa valinnoissanne elementtejä edelläkävijyydestä tai haluatko edistää oman yrityksesi tai organisaatiosi edelläkävijyyttä? Oletko kiinnostunut uusista konsepteista ja ehkä aivan uusista markkinoista vai kiinnostaako pilottiprojektit? Tai ehkä tiedät verkostostasi jonkun joka on todella Pro.

Kun tunnistat pioneerin, tai sinulla on ideoita tulevien blogien pro-teemoiksi tai kirjoittajiksi, klikkaa minulle tästä sähköpostia  ja ilmianna edelläkävijä!

Jos edelläkävijyys kiehtoo, jaa blogiamme verkostoissasi! Uusi blogikirjoitus julkaistaan aina joka toinen viikko.  Tilaa blogimme RSS -syötteenä tai suoraan sähköpostiisi. Seuraavassa blogipostauksessa edelläkävijyyden ominaisuutta käsittelee Haaga Yhtymän toimitusjohtaja Hannu Nyyssölä.

PS: joistakin pioneereista vaan tulee klassikkoja, kuten tästä.


Anne Lukkarila
kehitysjohtaja / Haaga-Perho
pääbloggari

3 kommenttia:

  1. Ihanaa nähdä blogi elossa! Ja vieläpä mukavaa luettavaa.

    VastaaPoista
  2. Niin Sirkku,kiitos opeista! Tässä nähdään mitä koulutus parhaimmillaan on: se muuttaa ihmisen ajattelua ja luo uusia toimintamalleja organisaatioihin.

    VastaaPoista
  3. Vihreänä tulevana bloggaajana on tosi kiva lukea toisten blogeja - niistä oppii paitsi sisältöä myös muotoa!

    VastaaPoista