Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 20. joulukuuta 2012

Joulupukki se on varsinainen edelläkävijä

Tieteen Kuvalehden mukaan Moni on yrittänyt laskea joulupukin nopeutta. Tulokset ovat vaihdelleet, mutta tässä on yksi tunnetuimmista arvioista:
Maailmassa on noin 378 miljoonaa joulua viettävää kristittyä lasta. Jos perheessä on keskimäärin 3,5 lasta ja heidän joukossaan vähintään yksi kiltti lapsi, joulupukin pitää siis ehtiä käydä 108 miljoonassa kodissa.
Joulupukin matkaa jouduttaa hieman Maan pyörimisliike, jonka ansiosta hänellä on käytettävissään 31 tuntia normaalin 24 tunnin pituisen vuorokauden sijasta. Silti hänen pitää vierailla joka sekunnin kuluessa noin tuhannessa kodissa. Jos laskelmassa oletetaan, että kodit ovat jakautuneet maapallolle tasaisesti, joulupukin pitää suoriutua 120,8 miljoonan kilometrin matkasta – ja vieläpä ilman kahvitaukoja. 

No pöh! Tiedemiehet eivät selvästikään kuulleet Joulun Taiasta ja joulun Suurista Salaisuuksista! Ja se ratas jolla hidastetaan maan pyörimisliikettä pukkiparan jeesaamiseksi, sekinhän löytyy Rovaniemen Napapiiriltä, käykää vaikka katsomassa!

Elämme Joulua 2012 ja suomalainen kaikkien aikojen edelläkävijä on suositumpi kuin koskaan, aito oikea karvanuttumme on noteerattu viimeaikoina sekä Japanissa että USAssa mediajätti CNN:n tasolla.

Voimme siis olla ylpeitä ja onnellisia omasta kansallisaarteestamme! Näillä sanoilla ja tällä jouluisella trailerilla haluan toivottaa kaikille OlePron lukijoille levollista Joulua ja Onnellista Uutta vuotta! Palaamme taas uusin tarinoin tammikuussa

PS: jouluiseen tunnelmaan pääset myös lukemalla jouluisen boggaukseni siitä, miten maailman lasten vahvin tarina menestyy matkailutuotteena




Jouluiloa kaikille! Toivottaa  Anne







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti