Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Haaga-Perho tutkii matkailukeskusten suositteluhalukkuutta vertailututkimuksena

Muutaman vuoden tauon jälkeen Haaga-Perho tutkii jälleen seuranta- ja vertailututkimuksena Suomen matkailukeskusten kehitystarpeita.  Edellisissä vertailututkimuksissa (vuosina 2005-2012) selvitettiin asiakastyytyväisyyttä. Nyt tutkimuskohteena on suositeltavuus, jota tutkitaan NetPromoter Score /NPS mittauksen avulla).   Suositeltavuus onkin askel haasteellisempaan suuntaan – vain aidosti hyvää ja elämyksellistä palvelua saaneet matkailijat suosittelevat matkailukohdetta (brändiä) myös omille ystävilleen.  


Pilotit Pohjois-Suomesta

Tällä hetkellä kesän 2013 pilottitutkimuksessa mukana olevat matkailukeskukset ja –alueet ovat Ruka, Pyhä-Luosto, Levi ja Rovaniemi. Tutkimuksen vastaaja-aineisto kerätään yhteistyössä tilaajien kanssa.  Myös muut matkailukeskukset ja –alueet ovat erittäin tervetulleita mukaan tutkimukseen!


Haluatko Sinä antaa näkemyksesi suosikki -matkailukeskuksellesi?
Tutkimuslomakkeet matkailukeskuskohteittain aukeavat klikkaamalla seuraavia linkkejä:
Ruka, Pyhä-Luosto, Levi , Rovaniemi


Tablettikyselyt yleistyvät, Haaga-Perho aktiivisesti mukana tuotekehityksessä


Uusi matkailukeskusten vertailututkimus on suunniteltu tabletti- ja älypuhelinympäristöön, nopeasti ja helposti vastattavaksi. Haaga-Perho onkin tehnyt tänä keväänä paljon tuotekehitystyötä tabletti- ja älypuhelinkyselyjen toteuttamisessa. Tästä hyvä esimerkki on tiedonkeruu erilaisiin kyselyihin tablettien avulla LaatuVerkon InfoKioski –osion kautta. Kevyet ja näppärästi toimivat tabletit helpottavat kyselyjen toteutusta erilaisissa toimintaympäristöissä. Tableteilla kyselyt voidaan tehdä suoraan tapahtumapaikoilla ja näin lähempänä juuri koettuja asiakaskokemuksia, jolloin vastausten laatukin nousee uudelle tasolle.   Myös Haaga-Perhon opiskelijapalautteiden keruu tullaan toteuttamaan tableteilla ensi syksystä alkaen opetuksen lähipäivien aikana.


Lisätietoja:

Petteri Ohtonen ja Nina Boman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti