Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Ekana on kiva olla

Jokainen tietää, mistä Charles Lindbergh tuli kuuluisaksi. Hän lensi ensimmäisenä yksin yli Atlantin. Mutta kuka mahtoi olla Bert Hinkler? Hän lensi toisena yksin yli Atlantin. Ja EVVK.
Edelläkävijyys vaatii rohkeutta ja riskinottokykyä. Perässä hiihtäminen on turvallisempaa. Edelläkävijä epäonnistuu usein. Se on välttämätöntä tulosten saavuttamiseksi. NHL-jääkiekkosarjan kaikkien aikojen paras maalintekijä on Wayne Gretzky. Mutta kuka on ampunut eniten ohi maalin? Samainen Gretzky.
Edelläkävijyys edellyttää uudenlaista ajattelutapaa. Kolumbus aikoinaan päivällispöydässä kysyi, miten kananmunan saa pysymään pöydällä pystyssä, ja kun vastausta ei kuulunut, hän iski sen kärki edellä pöytään niin, että kuori rikkoutui. Siinäpä se. Pöytäseurue kommentoi, että tuohon nyt  pystyy kuka vaan. Jolloin Kolumbus kysyi, että mitenkäs kananmuna saadaan pysymään yhtä aikaa ohuella ja paksulla päällä. Taas hiljaisuus. Kolumbus iski kananmunan kapea pää edellä vierustoverin päähän.
Jos ei keksi ihan uutta, voi saada ihmeitä aikaan yhdistelemällä olemassa olevaa ennakkoluulottomalla tavalla. Mielestäni huippujuttu on Kimmo Pohjosen produktio, jossa yhdistetään haitarinsoitto ja paini.  Siinä kaksi miestä painii trikoissa ihan oikean oloisesti korkeatasoisen haitarimusiikin säestyksellä. Esityksestä voi nauttia Turussa, jossa se on otettu osaksi kulttuuripääkaupungin ohjelmistoa.
Maistuisikohan Dijon -sinappi jäätelön kanssa?
Kirjoittaja on MEKin ylijohtaja Jaakko Lehtonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti