Matkailu muuttaa maailmaa -seminaarissa kansallisen epäonnistumisen päivänä 13.10.2011
Ensimmäinen matkailualan asiantuntijoille suunnattu Matkailu muuttaa maailmaa – seminaari pidettiin 13.10. Helsingin Lasipalatsissa. Aiheet puhujineen valikoituivat maabrändivaltuuskunnan matkailualalle antamien tehtävien joukosta. ”Hiljaisen Suomen lomapaketit ja hiljainen kuin Suomi sekä Järvet juotaviksi ja luomua pöytään” innostivat ajankohtaisuudellaan. Teemoja avasivat mm. kanadalainen Slow-life guru Carl Honoré, brändiasiantuntija Lisa Sounio ja tuotteistamisen uudistaja Jari Parantainen. Päivän teemat huipentuivat rakastetun joulupukkimme uudelleen tuotteistamiseen.
Joulupukkia kyseenalaistamassa
Jotkut asiat ovat meille suomalaisille itsestäänselvyyksiä, ja näihin on aina kuulunut joulupukki. Pukin oikeasta kotimaasta on kiistelty pitkään ja hartaasti, mutta kukaan ei ole aikaisemmin kyseenalaistanut sitä, kuka saa joulupukilta lahjoja. Sitäkin on pidetty itsestäänselvyytenä – lahjoja saavat tietysti kiltit lapset! Joulupukki mielletään kaikkialla maailmassa lahjojen antajaksi ja hyvän mielen tuojaksi, mutta tosiasia on, että suuri osa maailman lapsista on aina jäänyt lahjoitta. Epäoikeudenmukaisuudesta innostuneina YLE TV2:n Kansallisaarre-työryhmä uudisti joulupukin koko maailman lasten hyväntekijäksi yhteistyössä World Visionin kanssa.
Uudistamisen ansiosta myös kurjuudessa ja köyhyydessä elävät lapset saavat osansa lahjoista tai ainakin edes jokapäiväisen ravintonsa, eikä enää ole epäselvää mistä maasta joulupukki on kotoisin. Tämä hyvää tekevä innovaatio tuo varmasti mukanaan mainetta ja kunniaa joulupukille ja näkyvyyttä Suomen matkailulle.
Auta sinäkin joulupukkia viemään joululahjat perille ja auttamaan maailman lapsia, se on helppoa ja voit tehdä sen tästä!
Kansallinen epäonnistumisen päivä 13.10
Suomalaisia kasvatetaan nöyryyteen ja vaatimattomuuteen jo lapsuudessa. Sananlasku ”Joka Kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa”, antaa ymmärtää että epäonnistuminen uhkaa sitä, joka uskaltaa tavoitella jotakin. Parempi siis olla tavoittelematta ja onpahan ainakin varoitettu.
Joukko yrityksiä ja yhteisöjä julistivat 13.10.2011 Suomen kansalliseksi epäonnistumisen päiväksi. Suomessa tarvitaan lupa ja ihan virallinen päivä epäonnistumisen hyväksymiseksi. Tosiasia kuitenkin on, että epäonnistuminen edesauttaa oppimista. Päivän perimmäisenä tavoitteena on poistaa yhteiskunnastamme epäonnistumisen leima ja tehdä siitä osa normaalia elämää ilman loppuelämän kestävää leimaa otsassa.
Osataan sananlaskuissa onneksi myös kannustaa. ”Alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo” kannustaa yrittämään sitkeästi ja olemaan luovuttamatta, vaikka päätä pitää lyödä karjalan mäntyyn useamman kerran. Seminaaripuhujamme Lisa Souniokin toteaa, että ”Yhtä onnistumista kohden on tuhat epäonnistumista. Tulkitsen ne kaasuksi kiitää eteenpäin”.
Edelläkävijyys vaatii usein ensin epäonnistumisia, pään mäntyyn lyömistä ja hulluksi leimautumista ennen kuin ideat jalostuvat ja saavat yleisen hyväksynnän ja muuttuvat sadunomaisiksi menestystarinoiksi.
Toivon kaikille uskallusta tuotteistamiseen kaasu pohjassa ja vahvuutta hyväksyä epäonnistumiset. Muutetaan yhdessä asenteita, yritetään sietää omia ja toistemme virheitä. Tullaan edelläkävijöiksi virheidenkin kautta, sillä harjoitus tekee mestarin, yrittänyttä ei laiteta ja lopussa kiitos seisoo!
PS. Oletteko kuulleet Mokakortista? Mokakortin ideana on, että jokainen työntekijä saa vuoden alussa yhden mokakortin. Henkilöllä joka on yrittänyt luoda jotain uutta, mutta ei ole onnistunut, on mahdollisuus lyödä pöytään mokakortti ja asia on sillä käsitelty. Jutun idea on kuitenkin se, että ne joiden taskusta löytyy vuoden lopussa käyttämätön mokakortti, ovat pulassa. Miksikö? No, he eivät edes yrittäneet..Minna Huuhtanen
markkinointipäällikkö
Haaga-Perho
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti